Sunday, 6 May 2012

21 April Yang Lalu...

Saya masih di sini, meneruskan usaha untuk memantapkan kewujudan saya menjadi make up artist yang berjaya dan punya identiti sendiri. Saya tak boleh menipu diri mengikut alunan gaya makeup semasa. Bagi saya make up untuk pengantin itu harus tampak manis dan menyerlahkan keayuan dan kesucian wajah pengantin, BUKAN BERLEBIH-LEBIH UNTUK JADI ORANG LAIN.

Saya akui semua orang mau tampak cantik di hari bahagia yang barangkali hanya berlaku sekali seumur hidup. Biarlah wajah itu dikenang kerana kelembutan dan keayuan persis si puteri raja. Jangan pula dicemuh seperti kuih atau pemain wayang. Hati yang berbunga bahagia kerana cinta hati bertaut dengan sang arjuna sudah cukup menyerlahkan kecantikan dalaman ditambah dengan solekan yang sedap mata memandang, hati mana yang tidak tertawan, jiwa mana yang tidak bergelora.

Tidak mau bercerita panjang, 21 April lalu, Alhamdulillah saya dapat menyempurnakan tugasan menyolek dan mengiring pengantin. Kecut perut saya kerana ini pengalaman pertama menyolek dan mengiring pengantin diluar dari keluarga sendiri. Namun kepercayaan yang diberikan tuan rumah, mendorong saya membuat yang terbaik.

KRONOLOGI MAJLIS

Sesi pasang pelamin pada 19 April oleh team Lovely Wedding Rose.

Haaa dah siap, berseri-seri tema oren dan krim...ceria + harmoni...


ehem ehem...ambil berkat walau tak ada niat....

Walau ini bukan pelamin saya, saya setia menunggu memberi semangat pada Rose, (owner Lovely Wedding Rose)  n the team untuk siapkan pelamin.

Hari berikutnya, meja makan beradap siap di pasang oleh Rose n the team  dari Lovely Wedding Rose
Tibalah hari di nanti, 21 April....tak moh cerita panjang-panjang, kita tengok je gambar kat bawah....
tengah solek


tengah siap-siap
kemaskan apa yang patut
inilah hasilnya, pengantin yang cantik rupawan
merpati dua sejoli, suka tengok diaorang, cool n relaks

Add caption

the bride is so 'cool'...

me n assistant, thanks darling 
berakhir misi hari tu dengan jayanya...alhamdulillah, syukur. Walau penat, hati puas. Harap lepas ni lebih banyak job menanti. Yang pasti saya nak concentrate pada solekan sahaja since itu saja yang buat saya puas dan bahagia...

Love, 
Nora Rasit

No comments:

Post a Comment